Højerup BorgerforeningVelkommen.html
 
Om borgerforeningenOm_borgerforeningen.html
NyhederNyheder/Nyheder.html
LokalhistorieLokalhistorie.html
ArbejdsgrupperArbejdsgrupper.html
FacebookFacebook.html
Det sker i Højerup
LinksLinks.html
GalleriGalleri.html

Højerup har adskillige fine attraktioner at være stolte af:


Stevns klint - hvor man i Højerup - fra kysten ved trappen kan finde det berømte fiskeler der var stærkt medvirkende til at Stevns Klint er på UNESCO liste over enestående naturområder.


Højerup gamle kirker, der ligger smukt helt uden på klintekanten, og som en stor del af året er åben for besøg.


Højerup Kirke, der blev bygget allerede inden, at den gamle kirke delvis styrtede i havet.


Højeruplund, der er en mindelund med masser af mindesten. Lunden består primært af gamle løvtræer, der smukt står helt ud til klintekanten og spejler sig i Østersøen.


Højerups smukke gamle bindingsværkshuse der for nogles vedkommen kan dateres helt tilbage til 1700 tallet.


Stevns Fyr, der ligger ca. 1 kilometer nord for Højeruplund, kan nås ved en gåtur langs klinten på trampestien, der forbinder Rødvig med Bøgeskov Havn langs klinten.


Østsjællands Museum, indeholder lokalhistorisk samling samt udstilling om geologien i Stevns Klint.


Det store fugletræk for- og efterår kan være ganske imponerende. I september-oktober måned kan man eksempelvis opleve tusindvis af rovfugle indtrække fra Østersøen, efter de tidligere har forladt det sydligste punk i Sverige: Falsterbo. Mest dominerende arter er spurvehøg, musvåge og rød glente.Mad og overnatning


Traktørstedet ved den gamle kirke, der er åben for servering året rundt. Her kan man eksempelvis nyde en kop kaffe og et stykke kringle efter en vandretur langs Stevns Klint.


Stevns Klint Bed and Breakfirst, ligger centralt midt i byen ved gadekæret. Her kan man indlogere sig, hvis eksempelvis man ønsker at opleve solopgange fra Stevns Klint. Morgenfriske sjæle har berettet, at man kan ved Højereup opleve solopgang to gange på en og samme morgen. Ført fra toppen af klinten, siden skynder man sig ned af trappen, for at opleve solopgangen fra stranden.


Retur til forsidenVelkommen.html