Højerup Borgerforening
 
Om borgerforeningenOm_borgerforeningen.html
NyhederNyheder/Nyheder.html
LokalhistorieLokalhistorie.html
ArbejdsgrupperArbejdsgrupper.html
FacebookFacebook.html
Det sker i HøjerupDet_sker_i_Hjerup.html
LinksLinks.html
GalleriGalleri.html

Velkommen til Højerup - Sagnet siger, at hver julenat rykker Højerup gamle kirke et hanefjed ind i land, for at undslippe havet...


JULETRÆ - LYS I MØRKET


Traditionen tro arrangerer Højerup Borgerforening, at vi får et fint juletræ ved legepladsen på Højerup Bygade.


Træet tændes 1. søndag i advent.


Vi siger tak til Hans Henrik fra Birkely Vækst & Anlæg, Østergårdsvej. Han har venligst doneret træet.
Opdateret 1. december 2020


RENOVERING AF LEGEPLADS


Højerup Borgerforening har i samarbejde med Stevns Kommune påbegyndt renovering af legepladsen på Højerup Bygade. Det gamle hegn og alle legeredskaberne er blevet fjernet. Der påbegyndes i denne uge udspredning af ren jord fra Boesdal. Jorden vil blive planeret ud, og der vil komme rullegræs på.


Årsagen til at der kommer ren jord på skyldes, at vi har opnået midler til en hytte/bålhytte. Da der anmodes om byggetilladelse til hytten, erfarer kommunen, at grunden er kortlagt som forurenet. Det betyder, at hvis man i dag skal have offentlig adgang til arealet, skal der lægges 50cm ren jord oven på det nuværende. På overgangen mellem forurenet og ren jord vil der blive lagt et orange net ud. Det vurderes, at grunden er blevet kortlagt som forurenet, fordi der historisk har været et gadekær, som er blevet fyldt op med byggeaffald. Dernæst er der en af naboerne til grunden, som for mange år siden havde en olietank der var utæt.


Vi kender ikke tidsplanen, da det er kommunen, der står for det. Men vi er i proces, og vi glæder os. Når rullegræsset er lagt ud, vil fodboldmål, de høje net, vippedyr og redegyngen komme tilbage sammen med den nye hytte/bålhytte.

Opdateret 1. december 2020